Una columna de fuego

Una columna de foc arranca quan el jove Ned Willard torna a la seua llar en Kingsbridge per Nadal. Corre l’any 1558, un any que trastocarà la vida de Ned i que canviarà Europa per sempre.
Les antigues pedres de la catedral de Kingsbridge contemplen una ciutat dividida per l’odi religiós. Els principis elevats xoquen amb l’amistat, la lleialtat i l’amor, i provoquen vessaments de sang. Ned es troba de sobte en el bàndol contrari al de la xica amb qui anhela casar-se, Margery Fitzgerald.
Quan Isabel I arriba al tron, tota Europa es torna en contra d’Anglaterra. La jove monarca, astuta i decidida, organitza el primer servei secret del país per a estar avisada davant qualsevol indici d’intrigues homicidas, aixecaments o plans d’invasió.
A París, a l’espera, es troba la seductora i obstinada María Estuardo, reina dels escocesos, en el si d’una família francesa amb una ambició descomunal. Proclamada legítima sobirana d’Anglaterra, María compta amb els seus propis partidaris, que conspiren per a desfer-se d’Isabel.
Entretant, Ned Willard cerca a Jean Langlais, un personatge esmunyedís i enigmàtic, sense saber que després d’aqueix nom fals s’amaga un company de classe de la seua infància, algú que ho coneix massa bé.
Al llarg de mig segle turbulent, l’amor entre Ned i Margery sembla condemnat al fracàs mentre l’extremisme fa esclatar la violència des d’Edimburg fins a Ginebra. Isabel s’aferra precàriament al seu tron i als seus principis, protegida per un xicotet i lliurat grup d’espies hàbils i agents secrets valerosos.
Els autèntics enemics, tant llavors com ara, no són les religions rivals. La vertadera batalla és la que enfronta als qui creuen en la tolerància i l’acord contra tirans disposats a imposar les seues idees a tothom… i a qualsevol preu.