Sanchis Sinisterra enceta el Cicle de Tertúlies

Nombrós públic va omplir la sala de lectura de la recent estrenada Biblioteca per poder escoltar i dialogar amb un dels dramaturgs espanyols amb més prestigi, el valencià Sanchis Sinisterra qui, com va anunciar el regidor Josep Millo en el seu parlament inicial, té les arrels familiars a l’Alcúdia. Fins i tot es va comptar amb la presència d’actors valencians que van vindre des de València, Dénia o Alcoi a escoltar al mestre.

A la taula, a més de Millo i Sanchis Sinisterra, seia el productor teatral Toni Benavent, qui va fer un repàs per la trajectòria del dramaturg, tant en la seua vesant d’autor com en la de director, professor i motor de nous projectes i va llançar la primera pregunta, per trencar el gel de la tertúlia.

Pràcticament dues hores va poder xerrar el públic amb el Premi Nacional de Teatre. Es va parlar del teatre en Espanya des dels 70 cap ací, de la importància del text i de les tendències cap a la corporeïtat, d’autors actuals, d’ajudes i de la seua manca, de diàlegs, monòlegs i les seues classificacions; en fi, un poc de tot.

Per acabar, Toni Benavent va fer alguna pregunta sobre el metateatre i l’autor, a més de contestar-li, va sorprendre el públic amb la lectura d’un dels seus monòlegs, pur metateatre, en el qual un personatge dubta abans d’eixir d’escena què quedarà d’ell quan se’n vaja l’actor. Una lectura deliciosa que va deixar el públic amb ganes de més. Possiblement la millor manera de començar un cicle de tertúlies.

Fonts:
Ribera TV (13 febrer 2015). “Sanchis Sinisterra enceta el cicle de tertúlies a la nova Biblioteca Municipal de l’Alcúdia.” Youtube.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *